029.jpg

17 oktober 2004

HET IS BEGONNEN!

Vanmorgen toen ik beneden kwam, zei Jem dat Zahra zo aan het piepen was. Ze kwam luid miauwend op me af en ik zei dat we samen naar de doos zouden gaan. Dat hoefde ik geen 2e keer te zeggen. Ze liep voor me uit naar boven en ging zo in de doos liggen. Daar heeft ze alle weeën opgevangen. Echter, tijdens de 1e geboorte vluchtte ze eruit met het kitten nog vast aan haar achter haar aanslepend en ze wilde er daarna niet meer in. Alle kittens zijn in mijn handen en op de vloer geboren:

Nr 1 is er uit. Heb navelstreng moeten scheuren want Zahra sjeesde door kamer met kitten nog vast aan navelstreng.

Terwijl ik hulp aan de lijn had om te vragen over de nageboorte, kreeg ze weer weeën en werd nr 2 geboren. Bij deze kon ik voorzichtig helpen want het was een stuit en het kopje kwam maar niet. Zahra in paniek weer maar uiteindelijk ging alles goed. Hierbij kon ik wel de nageboorte er voorzichtig mee uit trekken, die gelijk opgegeten werd met navelstreng en al. Gelukkig stopte ze op tijd.
Met het telefonisch advies heb ik nageboorte van kitten 1 er ook uitgekregen. Het lijkt nu rustig, maar ik vind haar buik nog erg hard.
Ik heb geen idee van geslacht of gewicht, dat komt later allemaal wel. 1e is spotted, 2e is donkerder, waarschijnlijk marble. Zucht, ik ben helemaal in de war

Nr 3! Weer een donkere. Maar ik twijfel over nr 2. Die droogt toch erg licht en spotted op.
Mooie kopligging. Navelstreng moeten afscheuren want was erg kort en nageboorte kwam niet mee. Heb ik eruit kunnen trekken daarna.

Nr 4 in een lastige stuit waarbij de voetjes minutenlang naar buiten bleven steken zonder dat er wat gebeurde. Zahra had het niet meer. Ik heb mee moeten trekken. Nadat eindelijk de rest kwam, bleef het koppie weer zitten. Na volledige geboorte, af moeten navelen want Zahra sjeesde door de kamer heen met een bloedspoor achter zich laten en een slepend kitten. Kitten wilde niet ademen. Uitgezogen, gewreven, weer uitgezogen. voor Zahra haar bekkie gehouden en eindelijk.. eindelijk dat 1e miauwpiepje!


Cattery IfnessDisclaimer
©2004