760.jpg

AAARRGGGHHHHHHHHH Ik zit hier te shaken op mijn stoel zonder broek aan.

Ik ging net even naar beneden, geheel gekleed, en ik hoor bovenaan de trap al een raar getjilp uit de huiskamer komen. Toen zat de schrik al in mijn benen. Wat bleek? Zahra had een veldmuis te pakken, een zwarte. Het beest schoot tussen mijn benen door en Zahra daarna. Ik heb gelijk Tim geroepen maar die had het over -natuur zijn gang laten gaan, -wordt aan kleintjes gevoerd, -wij geen muizen in de keuken etc. etc. Ik denk, ik bekijk het heel even, want zo heb ik Zahra nog nooit gezien. Een gegrom van jewelste, een leeuw is er niets bij.

Maar dan.... de muis komt op me afrennen, met mijn geopereerde rug ben ik niet snel, en schiet dat beest weg. Ik zag hem niet meer en Zahra blijkbaar ook niet want ze bleef maar om me heen dralen. De muis was weg maar wanneer ik met mijn linkerbeen schudde, hoorde ik getjilp. Wist ik dat wel zeker? Ik schudde nogmaals. Weer getjilp bij het schudden. Hij was mijn broekspijp ingeschoten!!! Ik heb nog nooit zo hard gegild en zo snel een broek uitgetrokken.

Nu ligt mijn broek beneden en zit ik hier half nakend uit te shaken. Tim is net met me meegelopen want de katten moeten naar boven en ik durfde niet meer naar beneden. Zahra was de muis compleet aan het opeten. Kittens 2004 Isna en Isra keken zeer geïnteresseerd toe maar mochten niet meeëten. Nou toen had ik het even gehad hoor. Ik roep nog: "Haal weg die ellende!" Maar nee, het is een mooie les voor de kleintjes. Pffft, mag die les dan op iemand anders' houten vloer gebeuren? Nu moet ik wachten tot hij opgegeten is en dan pas kunnen ze naar boven.

Zahra haar instincten werken nu ze moeder is, veel sterker. In de dagen dat ze 's nachts naar beneden kon, vond ik wel eens een hele (dode) muis, of twee halve. Zelfs een keer 1 die verdronken was in haar waterbakje. Volgens mij heeft ze er echter nog nooit 1 helemaal opgegeten. Maarja, als ze echt niets achterlaat weet je het maar nooit. Nieuwsgierig dat de kittens zijn! Van Zahra wist ik het al, maar ook deze belhamels moeten overal bij zijn en alles van dichtbij beter bekijken. Hun lesje -The truth about Tom and Jerry- is geleerd. Niets grappige tekenfilmpjes, niets de muis wint altijd. Nee; grommen, bloed, botjes en daarna niets meer...Cattery IfnessDisclaimer
©2004