031111.jpg

Ik heb deze topic expres een tijdje niet bijgehouden omdat ik eigenlijk niet zulk geweldig nieuws te melden had over Zahra. Het gaat goed met haar hoor maar haar gedrag heeft zich op een minder leuke manier ontwikkeld.

Ze is aan het puberen nu ze een maand of 8 is. Ze is nog niet krols geweest, castratie is (nog) niet aan de orde omdat het plan een nestje met haar te krijgen, nog steeds staat.

Wat is er aan de hand?

Wanneer ze in haar gewone doen is, is ze heerlijk lief en zachtmoedig. Ze gaat haar eigen gang, dat wel, maar ze is vertederend lief gewoon door er te zijn. Echter, sinds een tijdje wanneer ze haar dolle uurtje heeft, of wanneer ze op haar donder heeft gekregen na iets stouts, heeft ze last van hormonaal gerelateerde dominantie problemen. Zo hebben we het hier thuis maar genoemd. Kregen eerst haar bontmuisjes er van langs in haar dolle uurtjes of wanneer ze zich moest afreageren na straf, nu valt ze ons aan. Ze springt dus echt met nagels uit naar je gezicht en beschadigt je waar je bijstaat.

Mijn man heeft dus geen mededogen in zo'n situatie en jaagt haar het hele huis door totdat ze zich overgeeft. Ze is sowieso meer onder de indruk van mijn man dan van mij en mijn zoon en geeft zich makkelijker aan hem over. Helaas, mijn man is veel van huis en nu rust de taak vnl. op mij. Ondanks dat ik vond dat ik niet zachtzinnig met haar omsprong, heb ik mij nog meer moeten verharden. We hebben goede hoop dat ze snel weet wie er de baas in huis is en dat zij wat dat betreft helemaal onderaan de ladder staat.

Let wel: dit is dus geen karakter eigenschap van de bengaal in het algemeen. Natuurlijk staan bengalen bekend om hun wat andere bijzondere karakter omdat ze toch dichter bij een wilde kat staan dan de gemiddelde kat, maar in dit geval is het duidelijk een Zahra karakter eigenschap. We wisten toen we haar in huis haalden dat ze een fel katje was. Dat hadden we van de fokker al vernomen en al zelf gezien vanaf de 1e keer toen we haar zagen met 4 weken oud.

Jullie horen van me hoe dit zich verder gaat ontwikkelen.


Cattery IfnessDisclaimer
©2004