Grappig: kat in mandje krijgen
Isna die haar groeischijf gebroken had en in een mandje moest verblijven. Haar in het mandje krijgen en houden kostte geen enkele moeite, wat onderstaand stukje natuurlijk weer geheel overbodig maakt, maar wel grappig.
Een kat in een mandje krijgen zonder het huis af te breken,
10 easy ways...

Stap 1:
Je besluipt katlief van achteren gewapend met een enorme handdoek. Niet om de kat in bedwang te houden maar meer om je eigen "gapende wonden met gutsend bloed" direct te kunnen stelpen als je na een mislukte duik om je kat te grijpen heerlijk bewerkt wordt door 10 paar stilleto gevormde nagels die dezelfde dag nog even goed geslepen zijn bij de plaatselijke scharensliep..........
Stap 2:
Je belt de dierenarts dat het nog wel een uurtje later kan worden daar je je op dat moment in een ambulance bevind onderweg naar het ziekenhuis om de onderdelen die zojuist met alle preciesie en vakkundigheid die een kat maar heeft van je lijf gedemonteerd zijn weer aan je lijf te laten nieten, naaien en hechten. (Plakband en elastiekjes helpen namelijk niet meer...)
Stap 3:
Bestel bij de apotheek 10 kilo Prozac. Ook deze zijn niet voor de kat maar voor jezelf alvorens je een vernieuwde poging waagt om je "toch wel lieve" huisdier in te pakken voor een tochtje dierenarts. Slik deze met een halve glas water in zijn geheel door, de werking is vrijwel direct en je zult merken hoe enorm kalm je ervan wordt en hoe ongelooflijk onzinnig je acties erna zullen worden, welke gek gaat immers nogmaals een poging wagen? Dat doe je alleen maar met de 10 kilo Prozac achter je kiezen.
Stap 4:
Boek een volledig jaar vol bij de psychiater, je zult het nodig hebben als de kat met je klaar is.... (Evil grin)
Stap 5:
Hoera, je kan je kat weer benaderen zonder enig risico om je all risk verzekering kwijt te raken... Ga wel even na of in de clausule enige dekking gegeven wordt voor eventuele "vlagen van verstandsverbijstering" want inmiddels zou je nu wel beter moeten weten dan je kat nog te benaderen.
Stap 6:
Leer een vechtsport, voorkeuren gaan uit naar Tai Kwan Do, Jijutsu, Karate of Kickboxen. Je zal zien dat je dan beter tegen de pijn bestand raakt. Je kat krijg je er echter niet sneller mee in een mandje.
Stap 7:
Is een verdovingsgeweer niet een optie?
Stap 8:
Benader iemand in je omgeving (voorkeur iemand die je absoluut niet mag) om je te komen helpen, laat die vervolgens het alleen proberen en kijk op een afstand toe hoe jou kat zich ontdoet van mensen die jij ook liever zag gaan dan komen... Handig... Alleen heb je achteraf nog steeds je kat niet in een mandje.
Stap 9:
Probeer het eens met chantage. Je kat zal er heel misschien intrappen... Heeft alleen resultaat als je kat je gunstig gestemd is, wat je wel kan vergeten als hij eenmaal die draagmand gezien heeft natuurlijk, maar je moet alles 1x geprobeerd hebben nietwaar?
Stap 10:
Zie gewoon van de hele actie af en bel de dierenarts of die niet zelf kan langskomen. Handig detail, vermeld niet dat het gaat om een kat die zich kan ontpoppen als een ware op hol geslagen tijger met hondsdolheid verschijnselen, want de mogelijke reactie is dan waarschijnlijk dat je dan maar een andere dierenarts moet zoeken. Tip: Rugklachten, gebroken botten of whiplash komen als goede smoes erg goed uit de bus. Aanrader is om vooraf wel even wat toneellessen te nemen om het geheel wat "echter" te laten overkomen.

Isna zielig!
Cattery Ifness maakt haar content zelf, of gebruikt een bronvermelding met toestemming. Neem je content over, ook al herschrijf je het, een bronvermelding is wel zo netjes! Wie geen bronvermelding vermeldt, schendt het auteursrecht en is strafbaar. Te gebruiken link:

<a href="http://www.ifness.com/bengaal">© Cattery Ifness</a>