Kittens Cattery Ifness

Cattery Ifness is gestopt
Lees hier waarom


Algemene kitten-info van Cattery Ifness:
Onze kittens groeien op in huiselijke kring en zullen hierdoor zeer goed gesocialiseerd, mensgericht en gewend aan kinderen zijn. Zij worden volledig geënt tegen niesziekte, kattenziekte en ontwormd volgens onderstaand schema. Wanneer de kittens 13 - 14 weken oud zijn, kunnen ze naar de nieuwe eigenaren verhuizen. Alle kittens worden verkocht met:We screenen op HCM en PKD. Parasitaire ontlastingtesten behoren als service tot onze standaardtesten. Indien nodig behandelen we de kittens voordat ze verhuizen. Uiteraard zijn beide ouders jaarlijks getest op FeLV (leukemie) en FIV (aids). Indien nodig testen we ook op PKDef. Prijzen (beginnend vanaf €850 en hoger voor een huisdier) zijn op aanvraag verkrijgbaar en zijn afhankelijk van diverse factoren. We maken o.a. onderscheid in geslacht, huisdier, fokdier, high quality pet en show-kwaliteit.

Alle kittens worden verkocht met een contract. Katers en poezen als huisdier verkopen wij met een castratieverplichting. Wil je met een kitten fokken, dan kan dat onder vastgelegde voorwaarden. Showen mag altijd, op eigen risico.

Omdat wij maar een enkel nestje per jaar hebben, vinden wij het socialiseren en het werken met de kittens erg leuk om te doen. We besteden dan ook heel veel tijd aan ze. Hoe minder kittens per jaar je hebt, hoe socialer ze in principe zullen worden door alle extra individuele aandacht.

Kittens worden meestal niet eerder definitief besproken dan op de leeftijd van 5 weken of ouder. We hebben dan rustig de tijd om het karakter van elk kitten wat beter te leren kennen. We zijn van mening dat een kitten bij zijn of haar mensen moet passen en andersom. Je kan wel al eerder aangeven dat je interesse hebt. Het is mogelijk een kitten te kiezen, met ons advies als leidraad. De kittens kunnen vanaf ongeveer 5 weken na de geboorte bezoek ontvangen. 

Indien je geïnteresseerd bent in 1 van onze kittens, dan zouden we het fijn vinden als je op bezoek komt. We kunnen dan wat nader kennis maken en uiteraard kan je de kittens en moeder live bewonderen. Wil je na een nachtje (of wat meer) slapen een kitten reserveren, dan vragen we een aanbetaling om de reservering definitief te maken.

We adviseren dat onze kittens niet vrij buiten komen maar verbieden kunnen we het natuurlijk niet. Een afgezette tuin, een ren of met een tuigje is prima. Als je dat wil, kunnen we je kitten alvast wat laten wennen aan een tuigje.
Wij verkopen in principe geen kittens als ze als enige kat worden gehouden. Bengalen kwijnen dan weg of je creëert een verveelde kat die zal slopen en/of andere gedragsproblemen gaat vertonen. Let hierbij wel op dat de andere kat een assertieve vriendelijke kat moet zijn die de bengaal aankan qua energie, ondeugd en kracht.

Wat van belang is te weten dat wij hier kattentaal gebruiken, voor zover dat na te bootsen is voor ons mensen. Voorbeelden hiervan zijn dat wij wanneer we een kat aankijken, wat in de ogen van een kat bedreigend kan zijn, altijd knipogen. Om ze gerust te stellen, trekken we hun oogaandacht om naar ze te knipogen. Als ze wat ouder zijn sissen we indien ze iets doen wat echt niet door de beugel kan. Indien er gebeten wordt, trekken we onze hand niet terug maar duwen die voorzichtig verder de bek in, zodat er wel losgelaten moet worden. Of we pakken een pootje en knijpen voorzichtig maar voelbaar. En zo zijn er nog legio voorbeelden te noemen. Net als moeders bij kittens, en katten onder elkaar doen, behalve dat wij het niet met de tanden doen. Kortom, we proberen kattentaal toe te passen met onze beperkte mogelijkheden.
Spelenderwijs proberen wij dan ook nog hun naam en een aantal basisbegrippen als -Nee- -Eten- -Ga je mee?- -Goedzo- etc. bij te brengen. Het rechtstreekse gevolg hiervan is, dat de kittens ons beter begrijpen en daardoor veel van ons gaan houden. Ze zijn als ze hier weggaan, zeer mensgericht en voor zover mogelijk voor een kitten van 13 weken, redelijk opgevoed.

Als extra service wordt er een weblog en een videokanaal bijgehouden waar iedereen de kittens kan volgen met veel meer extra foto's en alle verhalen. Iedereen is van harte welkom.
Wij zijn lid van Saint Pro Cat.
Voor vragen of informatie mag je altijd even contact opnemen.
Leeftijd kittens
in weken
Ontwormen
Enten niesziekte
(levend verzwakt)
Enten
kattenziekte
Moederpoes
ontwormen
Parasitaire
testen
4
x
x
6
x
x
8
x
x
9
x
x
10
x
x
11
x
x
x
16
x
x*)
26
x
Jaren
1
x
x
x
1,5
x
2
x
x
2,5
x
3
x
x
3,5
x
4
x
x
x
etc.

Er kan indien nodig afgeweken worden van bovenstaand schema. Dit zal altijd in samenspraak en overleg met onze dierenarts gebeuren.
x*)
Sommige kittens hebben met 9 weken nog 'te veel' aan moederlijke antistoffen (passieve immunisatie) waardoor deze 1e enting (actieve immunisatie) niet aan hoeft te slaan. Dit geldt echter niet voor alle kittens. Het alternatief voor het eerst enten op 11 weken en daarna op 13 weken kan voor deze laatste groep net te laat zijn.
We raden aan om, in overleg met je dierenarts, met 16 weken een titerbepaling (hoeveelheid antistoffen meten) te laten doen en het kitten eventueel nogmaals een enting kattenziekte te laten geven. Na de enting op 1 jarige leeftijd, kan er sowieso altijd volstaan worden met om de 2 - 3 jaar een booster enting tegen kattenziekte.
Waarom ook marble terwijl je bij een bengaal toch meestal aan spotted denkt?

Veder lezen?
Marble patronen.
Marble patronen leren herkennen.
Medische info over eerder vermelde ziektes en testen.
Maand gratis verzekering.
Waarom mogen de kittens pas met 13 weken verhuizen?
Een bengaalkitten zoeken en kiezen.
Bengaal algemene rasinfo en rasstandaard.
Je kitten komt eindelijk thuis.
Prenatale ontwikkeling van de kat (pdf file English).
Met je kitten fokken.
Diverse kitten links.
Veel gestelde vragen.
Kittens, herplaatsers, buitendekkingen etc. Herplaatsers.
Vroegcastratie
Ons contract
Zij gingen je voor: testimonials
Cattery Ifness maakt haar content zelf, of gebruikt een bronvermelding met toestemming. Neem je content over, ook al herschrijf je het, een bronvermelding is wel zo netjes! Wie geen bronvermelding vermeldt, schendt het auteursrecht en is strafbaar. Te gebruiken link:

<a href="http://www.ifness.com/bengaal">© Cattery Ifness</a>